Ketelhuis Ulft

Circulair Kantoor

Status: gerealiseerd, april 2019
Locatie: Ulft
Opdrachtgever: Bouwvisie B.V.
Project partners:
WAM&VanDuren Bouwgroep, Binx Smartility
Info: Kantoor met integraal modulair wandsysteem

Modulair kantoor

In opdracht van Bouwvisie B.V. heeft TheNewMakers in samenwerking met WAM&VanDuren Bouwgroep een nieuw circulair kantoor gerealiseerd in het Ketelhuis op het DRU Industriepark in Ulft. Als onderdeel van de zeven rijksmonumenten van de voormalige ijzergieterij is het Ketelhuis omgebouwd tot een energieneutraal pand met een extreem goede luchtdichtheid qv;10 van 0,2 dm3/(s.m2).
Deze eenheid geeft weer hoeveel liter lucht er per seconde, per m2 van binnen naar buiten stroomt bij een drukverschil van 10 Pa.
Luchtdicht bouwen voorkomt vochtproblemen, bespaart energie, zorgt voor een goede geluidswering, verbetert het wooncomfort en heeft een positief effect op de gezondheid.

MODULES

Het complete inbouwpakket is opgebouwd uit geprefabriceerde modules (door TheNewMakers ontwikkelde BOX² systeem). Om het historische karakter van het gebouw te te bewaren is voor een box-in-box principe gekozen waarbij de inbouw volledig los van de oorspronkelijke bouw is gebleven. Het contrast tussen oud en nieuw is benadrukt door de nieuwe inbouw uit te voeren in strakke gladde materialen met scherpe belijning zoals die niet in de industriele bouwstijl voorkomen.

EXTREEM GOEDE LUCHTDICHTHEID

Het gebouw heeft een extreem goede luchtdichtheid qv;10 van 0,2 dm3/(s.m2).
Deze eenheid geeft weer hoeveel liter lucht er per seconde, per m2 van binnen naar buiten stroomt bij een drukverschil van 10 Pa.
Luchtdicht bouwen voorkomt vochtproblemen, bespaart energie, zorgt voor een goede geluidswering, verbetert het wooncomfort en heeft een positief effect op de gezondheid.