ABN Amro Retailkantoren

ABN Amro Retailkantoren

Status: gerealiseerd, februari-april 2018
Locatie: Gouda, Oosterhout
Opdrachtgever: ABN Amro
Team: TheNewMakers, Architectenbureau
Perree, De Kok Bouwgroep
Info: Circulaire en modulaire spreekkamers

ABN AMRO

De retailkantoren van de ABN AMRO zijn volledig circulair opgebouwd uit remontabele en herbruikbare modules. De componenten worden geprefabriceerd in de werkplaats in Delft. Ze zijn opgebouwd uit twee geisoleerde akoestisch ontkoppelde schalen. De schalen kunnen onafhankelijk van elkaar een verschillende afwerking* krijgen en worden gekoppeld door van een slimme, akoestisch ontkoppelde verbinder. Eventuele elektrische installaties kunnen prefab per schaal geinstalleerd worden. Elk component wordt plug & play geleverd op locatie. De moduulmaat van de componenten is 600 mm. 300 en 450 mm brede componenten zijn standaard leverbaar, afwijkende maten op aanvraag. De componenten zijn beschikbaar in 2400, 2600 en 2800 mm hoogte en diktes variërend van 100 tot 250 mm. Maatwerk is mogelijk om afwijkende dakvormen en plattegronden te kunnen realiseren.

MONTAGE

De montage kan gerealiseerd worden met een handleiding of bouwbegeleiding. Voor aanvang van de montage wordt een plint gefixeerd op de vloer. Deze vormt de basis voor een snelle en gemakkelijke plaatsing van de componenten en vallen op deze manier op de juiste plek. Om de wanden te koppelen worden speciale koppelstukken gebruikte welke met een inbus 4mm gefixeerd worden. Wanneer alle wanden geplaatst zijn kunnen de dakliggers ingehangen worden en dakplaten aangebracht worden zodat de installateur de benodigde installaties aan kan sluiten. Het dak is beloopbaar door maximaal twee personen, dit maakt het mogelijk om later nog bij lastig bereikbare plaatsen te komen. Nadat alle installaties aangesloten zijn kunnen de laatste plafondelementen ingehangen worden.

Daarnaast is het systeem uit te breiden met nieuwe standaardelementen, maar ook uit elkaar te halen om het vervolgens elders weer toe te passen of op te bouwen waardoor het systeem na demonteren zijn waarde behoud.

CIRCULAIR

De configuratie van componenten kan gedeassembleerd of gereconfigureerd worden wanneer deze niet meer voldoet aan de vraag. De schalen zijn onderling uitwisselbaar wat de mogelijkheden voor hergebruik kan vergroten en zo de levensduur verlengt. Mochten de schalen niet meer voldoen in verband met kleurstelling of beschadiging dan kan enkel de buitenplaat worden vervangen. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van lijm, spijkers of schroeven maar enkel demontable verbindingsmiddelen kunnen alle elementen aan het eind van hun technische levensduur gerecyled worden zonder kwaliteitsverlies of vervuiling. In het bijgevoegde materialenpaspoort wordt alle beschikbare informatie per component uitgebreid gespecificeerd.