Muziekpaviljoen Huis ter Heide

MUZIEKPAVILJOEN HUIS TER HEIDE

Status: gerealiseerd in 2014
Locatie: Huis ter Heide, gemeente Zeist
Team: TheNewMakers, Hugo Nagtzaam

PROOF OF CONCEPT

Dit Muziekpaviljoen van 42m2 is een proof-of-concept van het TheNewMakers (voormalig ECOnnect) bouwsysteem. Alle onderdelen zijn met een CNC frees uit ecologisch plaatmateriaal gefreesd met een precisie van 0,1mm.

VIERDE INDUSTRIELE REVOLUTIE

Meetbaarheid, voorspelbaarheid en controle – typisch digitale voordelen – manifesteren zich in het gehele bouwproces. Door digitale integratie van ontwerp, engineering en CNC productie is direct te zien hoeveel seconden productietijd nodig zal zijn, hoeveel gram CO2 het gebouw zal opslaan en hoeveel cm3 zaagsel zal worden geproduceerd.

FAALKOSTEN NAAR 0

Door minimale toleranties is de pasmaat altijd gegarandeerd en kan casco zichtwerk worden. Voormalige engineering op de bouwplaats verschuift volledig naar de tekentafel. In het werk levert dit een enorme besparing op. Waar veel tijd verloren ging met het zoeken naar een potlood en een rolmaat is dit in de digitale pre-engineering simpelweg ‘crtl+p’ en ‘crtl+d’.