ComfortCabin COA

COMFORT CABIN

Status: gerealiseerd
Locaties: AZC Budel – februari 2017,
voormalig ministerie SZW Den Haag – januari 2016
Team: TheNewMakers
Info: modulaire, verplaatsbare sanitaire unit

DIGITALE TRANSFORMATIE

ComfortCabin gebruikt de potentie van digitale productiemethoden om leegstaand vastgoed te transformeren naar (tijdelijke) woonruimte. Computergestuurde (CNC) productie blijkt grote voordelen te hebben die aansluiten bij deze opgave: onderdelen zijn snel en betaalbaar te produceren, precies op maat te maken en als plat vervoerbaar pakket op locatie eenvoudig in elkaar te klikken.

Voor het College van Rijksadviseurs is door TNM onderzocht wat de potentie is van computergestuurde productie voor de huisvesting van vluchtelingen en statushouders (lees meer). In opdracht van rijksbouwmeester Floris Alkemade is een 1:1 prototype gerealiseerd om een kamer in het leegstaande ministerie SZW tijdelijk te transformeren tot woonruimte.

Flat pack

plat te transporteren op locatie met palletwagen

Duurzaam

Volledig circulair. Gemaakt van duurzame materialen.

Snel

Door volautomatische computergestuurde productie op slechts 1 machine

Plug and Play

Enkel flexibele installaties. Snel, Stekerbaar, herbruikbaar.

Aanpasbaar

Modulair ontwerp. Volledig aanpasbaar aan elke situatie

Remontabel

Robuust ontworpen om meerdere malen mee te gaan.

PLUG AND PLAY

De cabine bestaat uit geprefabriceerde modules die op locatie eenvoudig kunnen worden gekoppeld met een inbussleutel. Al het installatiewerk – zelfs inclusief de waterleiding – is zo ontworpen dat het zonder gereedschap op locatie in elkaar kan worden geklikt. Electra bestaat hoofdzakelijk uit een energiezuinig 12V systeem met geïntegreerde stekkers. Het afvalwater kan eenvoudig via een 32mm buis via het plafond worden gepompt, om vervolgens (tot 80m) horizontaal naar een schacht verplaatst te worden. Naast deze afvoer is er elektrische aansluiting en een koud-water aansluiting nodig.

FLEXIBILITEIT

In overleg is vrijwel iedere assemblage te realiseren om voor elke situatie een optimale oplossing te verwezenlijken. Per project is zelfs iedere Cabin compleet uniek te maken met de efficiëntie van massaproductie door de modulaire opbouw van de componenten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!